MALZEMELER
- 1 yumurta (akı sarısı ayrılır)
- 4 su bardağı un
- 1/2 kibrit kutusu kadar yaş maya(30 gr)
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- susam,tuz
- 3/4 su bardağı tahin
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil (Ben kullanmadım)
- 1 su bardağı ceviz
- Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın kabarmasını bekleyelim.Daha sonra ,hamur yoğuracağımız kabımıza unumuzu koyup ortasını acalım.İçine diğer malzemelerimizi (yoğurt,yumurta akı,sıvı yağ,bir fiske tuz)koyup özlü bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamur kabının ağzını örterek 2 misli olana dek dinlendirelim
- İç malzemesini hazırlayalım.İçi için gerekli olan bütün malzemeyi karıştıralım.Dinlenmiş hamurumuzu alıp 2 beze yapalım..İlk bezeyi 1/2 cm.kalınlığında açalım.Üzerine iç malzemesini koyup rulo yapalım.Bu ruloyu 3 cm.lik aralıklarla keselim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Bu işlemi ikinci parca içinde yapalım.
- İkinci parcayı da hazırladıktan sonra Lokullarımızın ikinci kez mayalanması için 1/2 saat daha oda sıcaklığında bekletelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,önceden 190 derece ısıtılmış fırında pişirelim.AFİYET OLSUN
çok guzel duruyor resımdede zaten tahin çok yakışıyor bencede anneler gununu kutlarım canım bu arada
YanıtlaSilteşekkürler lemancım seninde kutlu olsun
YanıtlaSilKesinlikle enfes görünüyor arkadaşım...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
O kitaptan bol bol tarif daha isteriz:)
Sevgiler
Bunu ben de yapiyim diyorum ama yas maya yerine kuru maya kullansam nasil olur ?? Ya da burda kendinden mayali hamurlar var, onlarla deniyim bakiyim nasil birsey cikacak ortaya:)
YanıtlaSil