İzleyiciler

Powered By Blogger

6 Nisan 2009 Pazartesi

Kremalı kurabiye

Diyeceksiniz ki ,hem tatlıdan dem vuruyorsun hem de bir yandan tatlı tatlı tarifler vermeye devam ediyorsun.Eeeee ne yaparsın 2 küçük afacan ve kurabiye canavarı bir de anneanne olunca evde işte sonuç böyle oluyor.Bu tarif yine Emine Beder'e ait.

Yıllar önce 10-12 yaşlarında iken yazları çoğunlukla ya köyde amcamların yanında olur veya İstanbul'a anneannemin yanına gelirdik.Köye gideceğim zaman yengemler benim için özel birşeyler muhakkak yaparlardı.Bu özel şeyler o olmadan kahvaltıya oturmadığım hangi cins olursa olsun recel ve akşamüstü atıştırmalık birşeyler.En çok sevdiklerimden biriydi kremalı kurabiye.Hatta ismini ismime gönderme yapmak için amca kızları ŞÜHEDAT PASTASI koymuşlardı.Fakat bu tarif benim çocukluğumda yediğime pek benzemiyor.Onun hamuru biraz Elmalı Kurabiye hamuruna benziyordu sanki.Annemle eski defterleri karıştırıyoruz o tarifi bulabilmek için.EEEE kolay değil yıllar geçmiş üzerinden.

NASIL YAPILDI;

1/2 Paket margarin veya tereyağ
3 çorba kaşığı yoğurt-tepeleme
1/2 su bardağı şeker
11 çorba kaşığı un-tepeleme
1/2 paket kabartma tozu

KREMASI
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un-tepeleme
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Pudra şekeri üzeri için

1-Hamur yapacağımız kapta eritip ılıttığımız margarini,şekeri,yoğurdu çırpalım.Unu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yapalım.Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dk.dinlendirelim.Hamur merdane ile açılacak bir kıvamda olmalı ,eğer yumuşak geliyor ise un ekleyerek kıvamını bulmaya çalışın.
2-Diğer bir tarafta kremayı hazırlayalım.Bütün krema malzemelerini bir tencereye alalım ve üzeri göz göz olana dek pişirelim.Soğumasını bekleyelim.
Dinlendirdiğimiz hamurumuzu merdane yardımı ile 0.5 mm kalınlığında açalım.10-12 cm lik kareler halinde keselim.hamurun ortasına 1 çorba kaşığı kadar kremayı düzgünce koyalım.Daha sonra zarf kapatır gibi karelerin çapraz köşeleri üst üste gelecek şekilde kapatalım (ben yalnızca iki köşesini bu şekilde kapattım.Çocukluğumda yediğim şekilde )Kapanan köşelerin ortasına bir kürdan batıralım açılmasın diye.
3-170 derece ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri döktükten sonra servis yapalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder