İzleyiciler

Powered By Blogger

1 Mayıs 2009 Cuma

Çilekli Tart ve Çikolatalı Labne Peynir Kremalı Pasta

Salı Akşamı TÜTÜ ler gelecekti,çilek mevsimi de açıldı ya habire çilekli birşeyler yapıyorduk son günlerde onun için çilekli tart yapayım dedim.Ama en son yaptığım faciadan sonra herzaman yaptığım tarifi uyuladım.Gecen sene annemle bu tarta dadanmıştık.Yap ha yap...Kızlarda seviyor çileği, hele Cey ,bayılıyor.Tarif herzaman ki gibi Emine Beder'den.



ÇİLEKLİ TART

MALZEMELER
2 yumurta sarısı
150 gr margarin -yumuşamış-ben Becel kullandım
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu

Tartın Üzerine

2,5 su bardağı süt(süt un ve şeker miktarı orjinal tarife göre biraz fazla)
3 çorba kaşığı un
3/4 su bardağı şeker
Yeterli miktarda Çilek
1 paket tart jölesi


YAPILIŞI

1-Yumurta sarısı,un,şeker,margarin ve kabarta tozu ile özlü bir hamur yapalım.
2-25-30 cm lik borcamın içini margarinle iyice yağlayalım ve üzerine un serpelim.Hamurumuzu elimizle kenarlarını yükselterek kalıbımıza yayalım.Kenarlarını düzgünce ve ince olarak yükseltelim ki hamur pişince kalın ve kaba durmasın.Daha sonra 7-8 yerinden çatalla delerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.Açık pembe renk alınca indirelim.
3-Tartın üzeri için malzemelerimizi tencereye alıp ağır ateşte pişirelim.Krema piştikten sonra yarım dk mikserle çırpalım.Soğuduktan sonra tartın üzerine yayalım.
4-Çilekleri iyice yıkayıp suda beklettikten sonra uzunlamasına keselim ve resimde görüldüğü gibi tartın üzerine dizelim.
5-Ben jöle olarak Dr.Oetker'in Tart jölesini kullandım.1 pakette 3'lü satılıyor.Her biri 13 gr.üzerindeki tarife göre yaptım ve ılıdıktan sonra çileklerin üzerine döktüm.
Bütün bu işlemlerden sonra 1 kaç saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır.AFİYET OLSUN


ÇİKOLATALI LABNE PEYNİR KREMALI PASTA

Bu tarifi 3.sefer deniyorum.En çok keki hoşumuza gitti Annemle .Kremasını bu sefer farklı yaptım.Labne peynirli krema hazırladım.Ben hafif ekşimsi tatları çok seviyorum.Bu yüzden bu tarifte kekini portakal suyu ile ıslatmak tadı tam benim istediğim kıvama getiriyor.Aslında bu bir ön hazırlık idi.Bu pastayı birde şeker hamuru ile yapmayı deneyeceğim.

MALZEMELER

5 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı limonlu su(1/4 limon suyu+Su)

Çikolata Sosu
200 gr bitter çikolata
50 gr margarin yada tereyağ ben tereyağ kullandım
5 çorba kaşığı krema

Kreması
1 paket labne peynir
3/4 su bardağı şeker
2 paket vanilya-ben 1 paket vanilya kullandım
4 çorba kaşığı krema

YAPILIŞI

1-Şeker ve yumurta iyice çırpılır daha sonra un,kabartma tozu, limonlu su ve kakao eklenerek tahta bir kaşık yardımı ile yavaşça karıştırılır.Ben 3 kalıp kullandım.1 tanesi Cey ve Cen yıldız olan 1 tanesi TuTu için kalbli olan 1 tanesi de bizim için kare borcam olan.Kalıbların içini iyice margarinle yağladım ve üzerine un serpip fazlalığını aldım.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirdim.
2-Kreması ise ,bütün malzemeyi bir kaba alıp mikser yardımı ile iyice çırptım.Bunu hazırlamak oldukça kolaydı.Zaman problemim olduğu için ne kadar az vakit harcanıyor ise o kadar iyi demek benim için.
3-Çikolata sosu için ise metal bir kaba aldığımız rendelenmiş bitter çikolataya tereyağını da ilave ederek içi su dolu bir kabın içine oturtalım ve benmari usulü çikolatayı eritelim.Eridikten sonra ateşten alalım ve içine kremayı ekleyerek iyice karıştıralım.

Kekimizin iki eşit parcaya bölelim.Alt ve üst tabanı 3/4 su bardağı portakal suyu ile ıslatalım .Kremayı alt ve üst tabana sürdükten sonra alt tabana kremanın üstüne çikolatayı kalın olarak rendeleyelim veya bıcak yardımı ile bölerek koyalım arzuya göre.Daha sonra üst tabanı alt tabanın üstüne koyalım.Kekimizin üstüne ise hazırladığımız çikolata sosunu dökelim.Düzgünce yayalım.Ben çikolata sosonun üzerine resimde görülen benimle yaşıt süzgec yardımı ile türk kahvesi eledim.AFİYET OLSUN

Resimler pasta yapıldıktan 1 gün sonra çekilebildi.Onun için malesef elimde fazla materyal kalmamıştı.Ne mi oldu?Yedikkkkkk Bitttiiii.Nezcim bu senin için

1 yorum: