İzleyiciler

Powered By Blogger

27 Şubat 2009 Cuma

Brokoli Çorbası

Brokoli son yıllarda mutfaklarımızda sıkça tüketilen bir sebze oldu.İlk dönemlerde lüks bir gıda iken artık semt pazarlarında gayette uygun bir fiyata bulunabilir oldu.Besleyici değeri çok yüksek olan brokoliyi mutfaklarımızdan eksik etmeyelim.Hatırlıyorum da brokoliyi ilk gördüğümde karnıbahara benzetmiş ve daha sonra bunu yabancı televizyon sitelerinde sıkça gördüğümü hatırlamıştım.
Aile masaya oturur anne servis yapar.Yenilenler daha çok haşlanmış sebzeler,patetes püreleri ve rosto türü et yemekleridir.Bu haşlanmış sebzeler rengarenktir.
Yıllar geçtikten sonra en sevdiğim yemek türü haşlanmış sebze yemekleri olmuştur.Hafif ,rahatlatıcı.Tabii bu demek değil ki diğer tür yemekleri sevmiyorum.Dolmaya bayılırım,güvecte yahniye dayanamam,gene güvecte pastırmalı kurufasulye hııımmmmm
Brokoli çorbasını severek içiyoruz.Kızlarımda seviyorlar.Ben pişirirken sütle pişiriyorum.Tabii değişik öneriler bulabilirsiniz çeşitli bloglarda.

NASIL YAPILDI;

2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek tabağı kadar brokoli
4 su bardağı su
2 su bardağı süt
zeytinyağı,tuz

Un ve tereyağ ilk önce kavrulur.Daha sonra ılık su ve brokoliler eklenir,haşlanır.Yeteri kadar haşlandıktan sonra ılık süt ilave edilir.Bir taşım kaynatılır.Blendırdan geçirilir.İnmesine yakın arzuya göre tuz ve zeytinyağı ilave edilir.

Bu tarif tanesiz olanı.Eğer daha estetik bir görüntü istiyor iseniz.ÖNERİ;Unve yağ ayrı yerde kavrulur.Brokoliler ayrı biryerde haşlanır.Haşlanan brokolilerden bir kaç küçük çiçek ayrılır.Geri kalan unla birlikte karıştırılır,sütü ilave edilir.Blendırdan geçirilir servise hazır hale getirilir.Ayırdığımız çiçek brokoliler bütün olarak çorbaya eklenir.Servisten önce üzerine kızarmış ekmek ve yağda çevrilmiş kırmızı biber koyabilirsiniz .Afiyet olsun
SERVİS ÖNERİSİ;


1 yorum:

  1. yemekgezegeni'ne uyeliginiz icin gerekli bilgiler ve banner kodunuz mail adresinize gonderildi, uyeliginizi tamamlamak icin banner'ı eklemenizi bekliyoruz, sevgiler

    YanıtlaSil