İzleyiciler

Powered By Blogger

24 Şubat 2009 Salı

Yer Elması pırasa ve pirinçli

Yer elması sever misiniz?Biz bayılıyoruz.Kızlarım da seviyorlar.Büyüğü ,yemeğe daha iyi teşvik etmek için çok sevdiği bir şeyi-dolmalık kuru üzüm-ilave etmeyi alışkanlık haline getirdim.Bloglar arasında bu tarifi arama fırsatım olmadı ne şekilde pişiriyorlar bilmiyorum ama ben şöyle pişiriyorum,

NASIL YAPILDI;

1 KİLO YER ELMASI
1-2 SAP PIRASA
1 KÜÇÜK KURU SOĞAN
ARZUYA GÖRE PAPATES -Ben bu sefer kullanmadım-
1 AVUÇ PİRİNÇ
1-2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK KURU ÜZÜM
ZEYTİNYAĞI
YAĞ ,TUZ ARZUYA GÖRE
Ben hepsini düdüklü tencereye çiğden koyup 8 dakika pişirdim.Afiyet olsun
KENDİME NOT;YER ELMESININ FAYDALARINI BURADA ANLATMALIYIM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder