İzleyiciler

Powered By Blogger

11 Nisan 2009 Cumartesi

Papatya Kurabiye-Nişan Kurabiyesi

Bu tarif uzun zamandır denemek istediğim ,hatta kız kardeşimin nişanında yapmayı düşündüğüm yine bir Emine Beder tarifi.Un kurabiyesinden hoşlananların seveceği bir tarif.Annemle benden tam not aldı.Yapımı yalnız oyalıyor.Hamurunun uzun zaman yoğrulması gerekiyor.Ben 15-20 dk.boyunca yoğurdum.Hamur ancak kendine geliyor.Birde ufak ufak fındık iriliğinde misketler yapmak oldukça zaman alıyor.Ama tadı herşeyi unutturuyor.



NASIL YAPILDI;

1 paket margarin veya tereyağı
4 su bardağı un-son bardak bir parmak eksik alınır-
3/4 su bardağı pudraşekeri
1/2 çorba kaşığı kakao

1-Margarini eritip pembeleşip kaynayana dek kısık ateşte pişirelim.Daha sonra alıp hafif ılıttıktan sonra buzdolabına koyalım.Hafif üzeri kaymak tuttuğunda yapım için hazır hale gelmiş demektir.
2-Yağ ile pudraşekerini iyice çırpalım.
3-Daha sonra unu ekleyip hamurumuzu hazırlayalım.Hamurun az bir kısmına kakao ekleyelim.
Fındık iriliğinde misketler yapalım.Bir adet kakaolu misketi ortaya koyalım etrafına altı tane küçük misketi dizelim.Elimizle hafifçe birbirine yapıştıralım.Ben kakaolu parcayı biraz fazla tuttum daha fazla kakao kullandım.Sade kakakolu kurabiyelerde yaptım.İsterseniz kurabiye kalıpları ilede hazırlayabilir içine gıda boyası katarak renkli çiçeklerde yapabilirsiniz.
4-Önceden 170 derecde ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalana dek pişirin.AFİYET OLSUN


Bu kurabiye Çorum bölgesinde nişan törenlerinden önce kız evinden erkek evine gönderiliyormuş.Erkek evi de kız evine baklava gönderiyormuş onun için adı NİŞAN KURABİYESİ.

3 yorum:

  1. Teklif için teşekkürler.Katılacağım.Hemen birşeyler hazırlıyorum

    YanıtlaSil
  2. bu konudada çok basarılısın masallah her parmakta bir marifettt

    YanıtlaSil