İzleyiciler

Powered By Blogger

15 Nisan 2009 Çarşamba

Şükür Kurabiyesi

Bu kurabiye 2 yer için yapıldı.Birincisi missgibi 'nin düzenlediği 40.Porselen Demlik Çay Etkinliği için,ikincisi ise arkadaşlarımın düzenlediği kermes için.Daha önceden bu kurabiyeyi yapmayı planlamıştım ama kendi plansızlığım sonucu alel acele yapmak zorunda kaldım.Salı günkü kermese yetişecekti.Pazartesi akşamı yaparım diye düşünürken,eşim o akşamı film akşamı ilan etmiş-beraber film izlemeye bayılırız,sonrasında konuşurda konuşuruz film hakkında ,bazen de anlaşamayız tartışırız.:))
Filmden de bahsedeyim yeri gelmişken, Body Of Lines-Yalanlar Üstüne diye tercümesi yapılmış.Leonardo Dicaprio,Russell Crowe başrollerde.Son günlerin popüler konusu.Amerika -Orta Doğu-Gizli Ajan üçlemesi arasında geçiyor Film ve tabii ki aşk.Russell Crowe beklenenin aksine aile babası,oturaklı bir CIA üst düzey yöneticisi.Oyunculuk çok iyi,Film uzun,aksiyon sahneleri oldukça az,gerçeğe yakın sahneler.İnce mesajlar içeriyor dikkatli izlemek gerek.Her iki tarafa da ince göndermeler yapıyor.
Sonuc,kurabiye ertesi güne kaldı.Ama ne kaldı,sabah erken saatte hastanede randevum vardı.Koştur koştur ona gittim.Eve geldiğimde saat 9.40 dı,hemen kurabiyeyi yapmaya başladım bu arada sular kesildi mi .Allahım Allahım bulaşıkları akıtıp bir kenara topladım.Tepsinin bir tanesini fazla kızartmışım o teleşla.Resimler istediğim gibi olmadı o yüzden.İkinci tepsinin resmini çekerim diye düşünürken o da, o arada kaynadı.Soğuduktan sonra paketlenip büyük tosbağamı da kapıp doğru kermese saat 12.30 olmuştu.Gün böyle bitmedi tabiki.Annem Çengelköy'e Teyzem'e gidecekti.Nasıl gitsin kadıncağız saat kaç olmuş.Hadi beraber gidelim dedim.Cen yeni kalkmıştı,Annem zaten hazırdı doluştuk arabaya hadi bakalım karşıya.Eeee biz Avrupa Tarafında oturuyoruz.Klasik İstanbul işkencesi ,bir trafik bir trafik sormayın.Zor bela saat 15.o5 de Çengelköy'deydik.Bugün böyle bitmedi tabiki ooooo daha neler neler oldu ama benim vaktim kalmadı.Kızlar kalkmadan şu tarifi yazayım.Gene bir Emine Beder tarifi.
MALZEMELER

2 yumurta sarısı
1 paket margarin yada tereyağ
2 çorba kaşığı yoğurt-silme
4 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

ÜZERİNE
2 yumurta akı
2 kahve fincanı hindistancevizi
2 kahve fincanı fındık iri dövülmüş
2 kahve fincanı pudraşekeri

YAPILIŞI
1-Hamur yoğurma kabına,daha önceden eritip ılıttığımız margarini,şekeri ,yumurta sarısını,limon kabuğu rendesini,yoğurdu alıp çırpalım.Daha sanra un ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur hazırlayalım.
2-Hamuru 1/2 cm kalınlığında açıp bisküvi kalıpları yardımı ile keselim.
3-Yumurta aklarını iyice çırparak içine hindistancevizi ve pudraşekerini ilave ederek karıştıralım.
4-Bu karışımı kurabiye hamurları üzerine bolca sürelim.Bemim yaptıklarım 2 tepsi oldu ,dolayısıyla bu karışım yetmedi.Kurabiyelerin bazılarını ince yapmıştım çünki.Kurabiyeler ne ince ne kalın olmalı.Ben resimleyemedim ama görüntüsü çok hoş,tadıda mükemmel.
5-Üzerlerine iri dövülmüş fındık ilavesinden sonra-ben ceviz kullandım-190 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.Aman dikkat hemen kızarabilir.Afiyet olsun

6 yorum:

  1. canım ellerıne saglık mesajım ve teşekkürlerimi okudun inşallah sen beni rahalattın allahta senin sıkıntını gidersin inşallah..

    YanıtlaSil
  2. İnşallah Allah Razı olsun Lemancım

    YanıtlaSil
  3. sevgiyle yardımlaşma hissiyle nede zefkli yapılır bense senin ince açmandan ziyade bereketinden çogalmıştır ellerine salık..

    YanıtlaSil
  4. karamel mutfak yorumun ile beni ne kadar duygulandır,bir an gözümün önünden perdeler kalktı ve çok farklı şeyleri görmeme vesile oldun.

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim

    YanıtlaSil
  6. Katıldığım ilk etkinlik idi ,ben de size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil