NASIL YAPILDI;
4 Yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı Şeker
2 Su bardağı havuc rendesi
3 su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya 1
1 Su bardağı ceviz
1/2 Çorba kaşığı tarcın
KREMASI İÇİN;1 Yumurta ,50 gr.margarin , 2 su bardağı süt ,3 çorba kaşığı un(tepeleme) ,1/2 su bardağı şeker 1 Paket vanilya
Yumurta ve şeker ,mikserle şekerler eriyenceye kadar çırpılır.Daha sonra ceviz ve havuc rendesi hariç diğer malzeleri de karıştırıp mikserin düşük ayarı ile çırpmaya devam ediyoruz.Pürüzsüz bir hal aldıktan sonra.Diğer 2 malzemeyide ekleyip,tahta bir kaşık yardımıyla yavaşca karıştırıp.Kalıbımıza döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırında ,180 derecede pişiriyoruz.
KREMANIN YAPILIŞI;Bütün malzemeyi karıştırıyoruz.Üzeri göz göz olana dek pişirtikten sonra margarini eritmeden ekliyoruz,vanilyayı da ekledikten sonra mikser yardımıyla pürüzsüz hale gelene dek çırpıyoruz.Daha sonra soğumuş kekimizin üzerine sürüyoruz.Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra kekimiz servise hazır demektir.Afiyet olsun
hatırladığım kadarıyla orjinal tarifte 1,5 paket kabartma tozu var. ve kesinlikle müthiş tutuyor.. tavsiye ederim..
YanıtlaSil