İzleyiciler

Powered By Blogger

4 Mart 2009 Çarşamba

Havuclu Kek

Çocuklar için leziz bir tarif.Havuc ve ceviz ile zenginleştirilmiş ,akşamüstü çay ile beraber vazgeçilmezimiz.Diğer bloglarımda bundan sıkca bahsedicem.Annemin bizi nasıl tatlı ve tuzlu kurabiyeler ile büyüttüğünü,babamın her akşam cebinde eve küçükte olsa bir çikolatayla geldiğini.Mutlu çocukluk anıları.Bu tarif Emine Beder Hanıma ait.Emine Hn.bu keki üzerinde evde yapılan bir krema ile servis ediyor.Ben bu kremayı hiç kullanmadım.


NASIL YAPILDI;

4 Yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı Şeker
2 Su bardağı havuc rendesi
3 su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya 1
1 Su bardağı ceviz
1/2 Çorba kaşığı tarcın


KREMASI İÇİN;1 Yumurta ,50 gr.margarin , 2 su bardağı süt ,3 çorba kaşığı un(tepeleme) ,1/2 su bardağı şeker 1 Paket vanilya


Yumurta ve şeker ,mikserle şekerler eriyenceye kadar çırpılır.Daha sonra ceviz ve havuc rendesi hariç diğer malzeleri de karıştırıp mikserin düşük ayarı ile çırpmaya devam ediyoruz.Pürüzsüz bir hal aldıktan sonra.Diğer 2 malzemeyide ekleyip,tahta bir kaşık yardımıyla yavaşca karıştırıp.Kalıbımıza döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırında ,180 derecede pişiriyoruz.
KREMANIN YAPILIŞI;Bütün malzemeyi karıştırıyoruz.Üzeri göz göz olana dek pişirtikten sonra margarini eritmeden ekliyoruz,vanilyayı da ekledikten sonra mikser yardımıyla pürüzsüz hale gelene dek çırpıyoruz.Daha sonra soğumuş kekimizin üzerine sürüyoruz.Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra kekimiz servise hazır demektir.Afiyet olsun

1 yorum:

  1. hatırladığım kadarıyla orjinal tarifte 1,5 paket kabartma tozu var. ve kesinlikle müthiş tutuyor.. tavsiye ederim..

    YanıtlaSil