İzleyiciler

Powered By Blogger

2 Mart 2009 Pazartesi

Tatlı Kurabiye

merhabalarr hepinize,
Hafta sonu kahvaltıya misafirlerim vardı.Cumartesi akşamı birşeyler hazırlayım derken sabahı sabah etmişim.Harika bir gün doğumuna şahit olduktan sonra,yoğun bir gün geçirmiş ve akşamı zor ettikten sonra kızlarımı babalarına emanet edip erkenden kafayı vurup yatmak zorunda kaldım.Tabii hafif soğukalgınlığı belirtileri göstermem ve ateşte etkili oldu.Kayıtlar ise bugüne kaldı.Pazar günü gelen küçük misafirlerim bu kurabiyeye bayıldılar.Gerçi birer kurabiye canavı olarak annemle bende bayılıyoruz.Çocukları bahane ederek yapıyor sonra çoğunu biz yiyoruz:)) Gelelim tarifine.

NASIL YAPILDI

2 Yumurta
1/2 paket margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Bütün malzemeler karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Merdane ile açılarak kalıp yardımıyla kesilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.Servis yapılırken üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.
Evet malesef içinde bol yağ var.Margarin kullanırken Becel türü yağlar kullanarak belki biraz daha sağlıklı hale getirebiliriz.Çocuklar için yapacağınız bu tarz kurabiyelerde tereyağ kullanarak daha lezzetli hale getirebiliriz.Ama ne yazık ki tereyağ ile margarin arasındaki fiyat farkı uygulanabilirliğini engelleliyor.



2 yorum:

  1. Ablacim, buna birdahakine hindistan cevizi katmayi da denesene. Gercekten cok guzel oluyor. Hem icine 1 cay bardagi kadar koyup, ustunu de buladiktan sonra hindistan cevizine, firina verebilirsin. Sanirim 20 dakika da piser.

    YanıtlaSil
  2. nezaketcim teşekkürler,ama biliyorsun benim hindistan cevizli tarifim var.Senin kınanda yapmıştım hatırladın mı?onunla karıştırma sevgiyle sarılıyorum sana

    YanıtlaSil