İzleyiciler

Powered By Blogger

9 Mart 2009 Pazartesi

Hindistan Cevizli Şekerpare

3 yumurta-1 tanesinin sarısını üstüne sürmek için ayırın
1 Paket Margarin-oda sıcaklığında
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Şerbeti için;
4 su bardağı şeker,3.5 su bardağı su


NASIL YAPILDI;

Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba alın,3 yumurtadan birinin sarısını alın üzerine sürmek için onlarıda margarine ilave edin ve birlikte karıştırın.Daha sonra pudraşekerinive sıvıyağı ilave et iyice karıştır,sonrasında irmik,hindistancevizini ilave et karıştır en son ise kabartma tozu,vanilya ve unu eleyerek karışıma ilave et.Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parcalar kopar yuvarla.Üstüne ceviz veya fındık koy.Bir miktar sıvıyağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını da sürdükten sonra 170 derecede pişir.Çıktıktan sonra şerbetini dök.AFİYET OLSUN.

NOT,SICAK ŞERBETİ FIRINDAN ÇIKAN TATLININ ÜZERİNE DÖK.İKİSİDE SICAK OLACAK




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder