İzleyiciler

Powered By Blogger

10 Mart 2009 Salı

Zeytinyağlı Kereviz


1 Adet orta boy Havuç
5 adet orta boy kereviz
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet orta boy patates
2 küçük çorba kasesi kadar bezelye
dereotu
zeytinyağı ,tuz

NASIL YAPILDI;

1-Kerevizlerin kabuklarını soyuyoruz,ikiye bölüyoruz,ortasını oyuyoruz,un ve limon eklenmiş suda beklemeye alıyoruz
2-küp küp doğradığımız soğanları 2-3 dakika yağda soteliyoruz
3-Bu karışıma sırası ile küp küp doğranmış havuçları ve daha sonra patatesleri ve bezelyeyi ilave ediyoruz. 3-4 dakika daha soteliyoruz.
4-Bu karışımın içine suda beklettiğimiz kerevizleri ekliyoruz.2 su bardağı sıcak su ilavesi ile kerevizler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
5-Piştikten sonra kerevizleri servis yapacağımız tabağa alıp,tencerede kalan havuçlu ,bezelyeli,patatesli karışımdan ortasına koyuyoruz.Üstünü dereotu ile süsleyerek bir süre buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra serviz yapıyoruz.AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder